top of page
  • Writer's pictureTanja Pesonen

Seksuaalisuus ja nautintoMeille opetetaan peruskoulussa seksistä perusteet, mitkä on sukuelimet, miten hedelmöitys tapahtuu ja millaisia sukupuolitauteja saat, kun harrastat seksiä. Hyvin kliinistä ja syy - seuraussuhteista. Mutta kuka opettaa miten voit löytää oman seksuaalisuutesi?


Mitä koko seksuaalisuus edes on? Mistä voit tietää mitä haluat seksuaalisesti, jos et edes tiedä, mitä on olemassa? Mitä on nautinto, onko minulla lupa nauttia. Saanko haluta? Onko normaalia, että toisen ihmisen sipaisu tai yksi ainut sana saa polvet notkahtamaan, ihon sähköistymään, nännit herkistymään, alapään tykyttämään? Onko nämä edes sallittuja asioita, miksi tunnen näin? Onko normaalia että tuon saman ilmiön saa aikaan nahka-, lateksi-, tai nylonasusteet tai naisten kengät tai mekot tai alusasut. Tai samaa sukupuolta oleva ihminen tai joku esine, vaikka Eiffel torni? Entä piiskaaminen, alistaminen tai sitominen? Kaikki tämä on normaalia. Ja tätä tapahtuu kokoajan ympärillämme, siitä ei vain puhuta julkisesti kovin paljoa. Seksuaalisuus muodostuu ihmisestä itsestään, siitä mistä hän nauttii ja miten on asian kanssa sinut. Kuinka hyväksyy itsessään puolet, jotka mahdollisesti poikkeavat valtavirrasta.


Stigmat, etenkin naisten nautinnosta ja halusta ovat edelleen vahvoja. Nainen leimautuu helposti huoraksi ja aivottomaksi jakokoneeksi, jos hän tietää mitä haluaa ja etenkin jos hän nauttii seksistä paljon, saati haluaa seksiä enemmän kuin mies. Milloin pääsemme seksin antamisen ja saamisen kulttuurista ihan vain seksistä nauttimisen maailmaan. Pois perinteisestä vaginaalisesta yhdynnästä, siihen että keskitytään toisen nautintoon. Sen mitä annat, saat itsellesi monin kerroin takaisin pätee myös seksissä.


Vapautuminen, heittäytyminen halulle ja nautinnolle ovat monille vieraita asioita. Tiedät tunteen, kun olet nälkäisenä herkkuja notkuvan pöydän edessä ja odotat hetkeä päästä sen kimppuun. Tai odotuksen ennen kilpailun tai ottelun alkua, sen jännityksen vatsanpohjassa. Milloin olet kokenut samanlaista paloa seksin edessä? Muistatko? Kiihkon, jännityksen. Mutta voidaksesi saada nautinnon, tulee sinun uskaltaa heittäytyä, vapauttaa omat estosi ja ajatuksesi. Laittaa syrjään ulkonäköpaineet, ulkoiset odotukset ja vaatimukset, huomisen ruokalista ja pesemättömät pyykit. On vain sinä ja sinun nautinto, tämä hetki sinua varten!


Lähdetkö kanssani matkalle etsimään omaa seksuaalisuuttasi ja nautintoasi?


Tanja


Kuva @pixabay

139 katselukertaa1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

1 Comment


antonio salazar
antonio salazar
Aug 07, 2021

koulussa hän opettaa vain perusasioita. Mutta vuosien kuluessa opimme ja löydämme seksuaalisuuden, joskus vietämme vuosia kehomme löytämiseen ja turhaan uusien nautintojen löytämiseen. esimerkiksi haluan tehdä BONDAGEa ja haluan aina kokea uusia asioita. Minulle seksi on ja tulee olemaan kaikkein vapauttavinta mitä ihmisillä on. Anteksin mun Suomen kieli ei ole tosi hyvä vielä. Terv.

Like
bottom of page