top of page
  • Writer's pictureTanja Pesonen

Miten haluta jo saatua?


Halun ylläpitäminen

Miten pitää yllä halua ja rakkautta sellaista kohtaan minkä on jo saavuttanut? Miten rakastua päivä päivältä siihen samaan ja turvalliseen? Miten säilyttää kipinä ja halu?

Luulen että vastaosa pitkissä parisuhteissa elävistä painii näiden kysymysten parissa. Tai sitten löytää itsensä sieltä toiselta puolen sänkyä nukkumasta ilman kosketusta, ilman helliä sanoja ilman suukkoja, ilman rakkauden ilmaisuja. Mistä sinä löydät itsesi?

Mikä on sinun tapasi ilmaista rakkautta, tiedätkö mikä on puolisosi tapa ilmaista rakkautta? Toinen saattaa haluta sanoja, kukkia, kosketusta, toinen taas voi todeta että ”oon sen sanonut kerran, kerron sitten jos tilanne muuttuu”. Näin karrikoiden. Tai sitten toinen ajattelee että tehdyt lumityöt, ruohonleikkuut, asennetut taulut seinälle ovat niitä rakkauden tekoja tai itse leivotut pullat, lähimetsään järjestetty retki perheen kanssa. Kysymys onkin että oletko itse tietoinen siitä miten näytät rakkauttasi ja osaatko tunnistaa puolisosi tavat. Tai voitteko jutella ja avata näitä asioita. Jotkut asiat muuttuvat vuosien myötä itsestään selvyyksiksi. Et ehkä arvostakaan enää valmiiksi aamulla puhdistettua autoa tai kolattua pihaa. Tai perjantai illan parempaa päivällistä.

Mutta miten sitten piristää sitä ehkä vähän nuupahtanutta parisuhdetta? Ensimmäinen askel lienee se puhuminen. Omien toiveiden ja halujen sanoittamista toiselle. Tilanteen näkyväksi tekemistä. Minusta tuntuu, oletko huomannut. Ja sitten ehdotuksia mitä sinä haluaisit. Olisiko se vkl loma kylpylään, leffailta, yhteinen hieronta, tai kenties treffit niin kuin silloin alkuaikoina? Joku pariskunta järjestää joka kuukausi jotain uutta harastetta, siis käyvät vaikka geokätköilemässä illan, tai keräämässä roskia luonnosta pari tuntia, tai hyppäämässä laskuvarjolla, jotain joka tapahtuu yhdessä ja sellaista joka rikkoo arjen. Toinen pariskunta saattaa kokeilla swingeröintiä, eli parinvaihtoa. Joka sekin voi olla voimaannuttavaa kun tapahtuu sovituin säännöin ja toisia kuunnellen. Toinen pariskunta saattaa käydä pariterapiassa, joka helpottaa puhumisen osalta, kun puolueeton osapuoli ohjaa keskustelua. Jotkut kokeilevat bdsm sessioita yhdessä. Jotkut lähtevät vaeltamaan tuntureihin. Pääasia että toiminta on sellaista mistä molemmat nauttivat ja mistä molemmat saavat intoa jatkaa elämää yhdessä, rintarinnan. Haluta sitä samaa ihmistä aina uudestaan. Rakastaa ja rakastua.


Rakkaudella

Tanja

133 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page