top of page
  • Writer's pictureTanja Pesonen

Parisuhde vai pari suhdetta vai ihan muuta?


Kun valmistuin sairaanhoitajaksi vuosituhannen vaihteen jälkeen. Sukulaisteni suurin toive oli, että saisin vakituisen työpaikan. Siitä sitten jäisin aikanaan eläkkeelle. Tämähän oli totuttu toimintamalli heidän nuoruudessaan. Itseäni ajatus lähinnä ahdisti. Samaa työtä päivästä toiseen kunnes kuolema korjaa, noin karrikoiden sanottuna.


Sama ajatus minulla on parisuhteesta. En osaa sanoa olenko nykyisen puolisoni kanssa vielä vanhana mummuna vierekkäisessä kiikkustuolissa vai onko siinä joku toinen mies, joku toinen nainen vai kenties molemmat vai ei ketään. Koetan hapuilla omalla nuorallani ja vahvistaa askeliani sen suuntaan mikä tuntuu hyvältä.


Oma seksuaalisuuteni ja suuntautumiseni on alkanut herätä vasta, kas kummaa, keski-iän kynnyksellä. Olen monenmoista kokeillut kyllä nuoruudessani, mutta nyt alan hahmottaa pikku hiljaa mitä haluan. Eikä se taida olla ihan se perus heteronormatiivinen parisuhde, seksiä kerran viikossa lauantaina urkkaruudun jälkeen pimeässä peiton alla. Olen sillälailla haastava puoliso parisuhteessa, että kyseenalaistan paljon totuttuja normeja ja välillä huomaan meneväni liian ääripäästä toiseen. Tosin olen aina sanonut, että ellet ole itse kokeillut, et voi myöskään tuomita tai sanoa ettet tykkää. Joten aina kaikkea uutta kohti kokeilevalla asenteella ja tietenkin niin ettei loukkaa ja satuta toisia, itse saattaa siipeensä kyllä ottaa.


Havaintoja parisuhteesta (https://anna.fi/havaintoja-parisuhteesta/)jakoi paljon keskustelua herättäneen jutun vastikään avoimesta suhteesta. En oiken ymmärrä miksi kenenkään valinta elää elämääni ja parisuhdettani oikeuttaisi toiset ihmiset arvostelemaan sitä. Miksi minä saisin arvostella sitä että toinen pariskunta on ollut yhdessä yläasteelta alkaen ja toinen elää avoimessa. Lähtökohtaisesti olen onnellinen, jos olet löytänyt ja etenkin, uskallat olla juuri niinkuin haluat olla, omassa elämässäsi. Olipa se sitten eläkevirka tai pätkäsijaisuudet, ikuinen parisuhde tai pari suhdetta kerrallaan.


Mitä oivalluksia sinä olet tehnyt oman seksuaalisuutesi osalta, entä miten haluat loppu elämäsi päiviä viettää? Jos on jotain mikä askarruttaa tai haluat jakaa ajatuksia niin saa kommentoida tai vastaanotolla asioita voidaan toki myös käydä läpi.


Rakkaudella Tanja

96 katselukertaa1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

1 Comment


antonio salazar
antonio salazar
Aug 07, 2021

Olen 37 -vuotias ja joskus minusta tuntuu, että haluan kokea uusia asioita seksuaalisuudessa ei yhden kumppanin kanssa. Mielestäni joskus on hyvä saada joku keinona tyhjentää ne uudet tukahdutetut toiveet tai toiveet, joita meillä on silloin, kun olimme nuorempia, emme koskaan tehneet tai emme uskaltaneet. Minulle seksi on vapauttavaa ja meidän täytyy kokea kaikki mitä haluamme, kun voimme.

Like
bottom of page