top of page
  • Writer's pictureTanja Pesonen

Kosketusta vain seksissä?Monesti päässäni soi Yön biisi, sen kertsi menee näin:

Tule lähemmäksi

Mä oon niin väsynyt

Me tarvitaan rakkauden unta

Me tarvitaan nyt


Moni meistä tarvitsee ja kaipaa kosketusta. Mutta entä sitten, jos kosketus muuttuu vaateeksi. Vaateeksi seksistä. Kosketusta on vain silloin kun toinen haluaa seksiä. Voin hieroa sinua, mutta sen jälkeen on seksiä. Tulen viereesi sohvalle ja silitän, mutta sen jälkeen on seksiä. Sitä ei välttämättä ole sanoitettu noin, mutta tunnelman ja latauksen tietää molemmat.


Ei suukkoja lähtiessä tai tullessa, ei halauksia, ei kainaloikkan köllöttelyä illalla. Ei mitään kosketusta ilman taka-ajatusta seksistä. Silloin kun löydät itsesi tästä tilanteesta kannattaa kissa nostaa pöydälle. Puhuminen asiasta auttaa monesti. Minun mielestäni..., minusta tuntuu..., minä haluaisin..., ovat hyviä avausreliikkejä puheeksi ottoon, mieluummin kuin syyttelevät: sinä et koskaan...., mikset sinä..., mikä sinua....


Joskus taustalla on opittu toimintamalli, kotona lapsuudessa ei ole koskaan halattu, silitetty, ei ole totuttu läheisyyteen. Aiemmassa elämässä seksin kautta on opittu "ostamaan" asioita parisuhteessa, se on siis kaupan käynnin väline. Parisuhteessa on joku joka hiertää, ja sitä ei ole osannut ottaa puheeksi. Toinen ei voi lukea toisen ajatuksia, siksi asioista täytyy uskaltaa puhua. Vaikka se on kamalan pelottavaa, avata oma sisintään ja pelkojaan toiselle, niin se varmasti kannattaa.


Läheisyysharjoituksia, joilla opetellaan koskettamaan jälleen, niin ettei sen tarvitse johtaa seksiin. Harjoituksia joilla virittäydytään samalle taajuudelle toisen kanssa. On monenlaisia apukeinoja päästä eteenpäin asian suhteen. Mutta se vaatii HALUA. Halua muuttaa omaa toimintaa ja rakentaa parisuhdetta. Tähän minä voin tarjota apua.


Joo me tarvitaan enemmän toistemme läheisyyttä

Enemmän rakkautta, ei tyhjiä sanoja

Ja kun riitelee, ei ajattele aina mitä sanoo

Myöhemmin kuitenkin kaduttaa

- Yö, rakkauden unta.


Rakkaudella, Tanja140 katselukertaa1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

1 Comment


antonio salazar
antonio salazar
Aug 07, 2021

En ole seksologi, mutta olen sitä mieltä, että itsetyydytys on löytää itsemme, mikä paikka antaa meille enemmän iloa ja siten opettaa kumppaneitamme, joskus meillä on tämä myytti, että pariskunnan on löydettävä toisen nautintokohdat, mutta se ei ole niin, voidaan myös sanoa, että sellaiset asiat, joista pidämme, antavat meille enemmän iloa ja sitä varten itsetyydytys on tarkoitettu. Olen yksi niistä, jotka nauttivat seksistä, sen nautinnosta ja tietävät, miten nauttia.

Like
bottom of page